Deel dit artikel:

Velofollies gaat van start!

De achtste editie van de belangrijkste Belgische fietsbeurs vindt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari plaats. Ook cycling.be is er bij op Velofollies in Kortrijk Xpo én er zijn tal van wedstrijden op de beurs, die om 14u opent!

Meer dan 30.000 bezoekers in drie dagen: de vorige editie van Velofollies kan een adelbrief van formaat voorleggen.
Maar liefst zes hallen van Kortrijk Xpo, meer dan 40.000 m², zullen worden ingepalmd door Koning Velo. Naast de sportieve kant met racefietsen, BMX en mountainbikes, mikt Velofollies ook op de gewone fietser. Het gamma stadsfietsen, E-bikes (met testparcours!) en toerfietsen is nooit zo groot geweest.

De grootste fietsmerken die hun weg vinden naar de grootste fietsbeurs van de Benelux: die evolutie is al een poos aan de gang. Na Cannondale en Shimano vorig jaar, kloppen nu ook Merida en Sparta aan. En Eddy Merckx Cycles, Stevens Bikes en Isaac maken hun comeback op Velofollies. Ook voor de actieve fietser en wielerfanaat is Velofollies een ‘must go’.

Je kunt er je vergapen aan de producten van meer dan 250 exposanten of gewoon flaneren in het unieke wielersfeertje dat zich elk jaar opnieuw meester maakt van Kortrijk Xpo. Niet enkel fietsen zijn te bewonderen op Velofollies. Als kers op de taart is er ondermeer de voorstelling van het nieuwe team Vastgoedservice Golden Palace Cycling Team. Ook IronMan Frederik Van Lierde komt op bezoek bij Karl Vannieuwkerke. En show mag je eveneens verwachten: een BMX jump team zal weer voor de nodige adrenaline zorgen.

Vrijdag kun je van 14u tot 21u al de primeurs gaan bekijken. Die dag ontvangt Michel Wuyts Paul Herygers, Rudy De Bie, José De Cauwer en Patrick Lefevere voor drie gesprekken over de cross, het Belgische wielrennen en het managen van een ploeg. Zaterdag en zondag is de beurs open van 10u tot 18u. Inkom bedraagt 11 euro per persoon of 6 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen onder de 6 jaar en mindervaliden kunnen gratis binnen.

BEZOEK DE CYCLING.BE-STAND!

Natuurlijk is ook je favoriete magazine en website aanwezig op Velofollies. Cycling.be vind je terug in hal 5, stand 518. Breng ons zeker een bezoekje, want vrijdag is er op onze stand om 17u een handtekeningsessie met Sven Nys! Wie ter plaatse een cycling.be magazine koopt of het januarinummer meebrengt, krijgt een handtekening van Sven op de dubbelpagina waarin zijn nieuwe fiets wordt voorgesteld. Als dat geen buitenkans is!

ACTIES EN WEDSTRIJDEN

Wie goed oplet, kan mooie prijzen winnen op Velofollies. Zo verloot Wielerbond Vlaanderen (stand 202) een Ridley Orion t.w.v. 1800 euro, en vrijdag kun je om 15u30 al een handtekening van Sven Nys krijgen aan de stand van Shimano (hal 4), daarna ook bij Trek.