Deel dit artikel:

Velofollies denkt ook aan bikers

Velofollies is niet aleen de grootste fietsbeurs van het land, je kan er ook actief deelnemen aan de Indoor Cycling sessies of de traditionele MTB-tocht op zaterdag.


De Velofollies MTB-tocht toont je de mooiste plekjes van het glooiende landschap ten zuiden van Kortrijk. De tocht brengt je via de vele verharde en onverharde paadjes tussen de velden en landerijen van Zwevegem, Sint-Denijs, Spiere, Kooigem en Bellegem en doet daarbij ook het Mortagnebos en Bellegembos aan.

De route voorziet voor de sportieve biker ook hier en daar een pittige helling (Drielinden, Kooigembos, Geitenberg en een prachtige single track in Bellegembos). Dankzij een doortocht op een privé eigendom, wordt er een route uitgestippeld met nog nooit eerder bereden stroken op het grondgebied van Spiere.

Vertrekken kan van 8u tot 14u in Sportcentrum De Lange Munte (Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk). Je hebt de keuze uit een parcours van 30, 40 of 50 km. Deelnemers aan de MTB-tocht kunnen Velofollies overigens bezoeken aan de helft van de prijs.