Deel dit artikel:

Velocon Sports verdeelt Museeuw-fietsen in Amerika

Velocon Sports, de in Massachusetts gevestigde importeur van Europese fietsen en fietsonderdelen, is de officiële Noord-Amerikaanse verdeler voor Museeuw-fietsen geworden.

Velocon Sports is opgericht door de vroegere Turkse wegrenner Husam Sahin. Die reisde bijna twee decennia geleden naar de Verenigde Staten om er te gaan studeren. Het bedrijf stelt zichzelf graag voor als een onderneming die “houdt van het beste en die ervan houdt het beste te verkopen”.

“Voor mijn thesis koos ik ervoor om de organisatie en de industrie van fietswinkels te bestuderen”, zegt Husam Sahin. “Ik besefte algauw dat er bij veel ondernemingen een hiaat was in de kennis over klantenservice. Ik zag een grote kans om van mijn kennis gebruik te maken om klanten beter te dienen.”

Achttien jaar later bezit Husam nu twee winkels in Massachusetts, uitgerust met het meest geavanceerde bikefittingmateriaal in het land.

Het was de in het MF-gamma gebruikte geavanceerde samenstellingstechnologie die Husam aantrok tot het Museeuw-merk.

“Om eerlijk te zijn, wij verkopen 90% van ’s werelds meest exclusieve merken, allemaal topkwaliteit, maar het Museeuw-kader is zeer, zeer verschillend. Het is stijf, maar heeft toch een uitstekende schokdempende capaciteit. De Amerikaanse markt is zeer opwindend, wordt niet geleid door de prijs en het publiek is zeer goed geïnformeerd.”