Deel dit artikel:

Vanderaerden en co in Crocodile Trophy

Dinsdag start in het Australische Mareeba de hardste, langste, heetste en avontuurlijkste MTB-race ter wereld: de Crocodile Trophy. Eric Vanderaerden en tal van andere Belgen zijn van de partij.


De deelnemers rijden tien dagen lang doorheen de bloedhete Australische bush. (foto Crocodile Trophy)
De Crocodile Trophy, een tiendaagse 1.200 kilometer lange tocht in het bloedhete Queensland in Noord-Oost Australië, is zowat het Parijs-Dakar van de mountainbikers. Vorig jaar reed Marc Herremans de race op heldhaftige wijze uit met zijn handbike en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd ook in ons land bij het grote publiek bekend werd.
 
Tijdens en na de etappes ligt de nadruk op back to basics. Zo staan de deelnemers bij pech onderweg zelf in voor de herstellingen en slapen ze elke nacht in een tentenkamp ver weg van de bewoonde wereld en zonder enig comfort.

Het deelnemersveld is traditiegetrouw rijkgevuld met Belgen. De bekendste onder hen is ongetwijfeld Eric Vanderaerden. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs- Roubaix ging in 2000 al eens vol voor de winst, maar doet het dit jaar puur voor de fun. Nicolas Vermeulen, kersvers Belgisch kampioen in de marathon, aast wel op de eindzege.