Deel dit artikel:

Vandaal spant touw over bospad, fietser gewond

In een bos in Ravels hebben onbekenden een touw gespannen tussen twee bomen. Deze week reed een mountainbiker over dat bospad, kwam tegen dat touw en raakte gewond aan armen en borst.

In Groot-Brittannië gebeurt het wel vaker dat vandalen en fietshaters kabels spannen of valstrikken leggen op paden waar vaak fietsers komen. Dat leverde daar al heel wat gevaarlijke situaties op. Nu verplaatste dit fenomeen zich ook naar onze contreien. In Ravels reed een mountainbiker tegen een touw dat door onbekenden tussen twee bomen in een bospad aan Bovenheide was gespannen en raakte gewond.

De fietser begaf zich op een paadje, reed de bocht uit en zag daardoor het touw, dat op schouderhoogte hing, niet. Hij raakte zo verwond aan zijn bovenarm en ter hoogte van de borst. De 50-jarige man, die zich aan het opwarmen was voor een een mountainbikewedstrijd, diende desondanks geen klacht in bij de politie. Toch riep de burgemeester meteen op om alle verdachte situaties te melden aan de politie en vroeg hij zijn manschappen om extra waakzaamheid. Wie zich in bossen begeeft, maant hij aan om goed op te letten.

De vandalen zijn voorlopig nog onbekend, dus het kan zowel gaan om jongeren die zich vervelen tijdens de schoolvakantie als personen die niet tevreden zijn dat fietsers gebruikmaken van ‘hun’ bospaden. Eén ding is zeker: het gaat om iemand die niet nadenkt over mogelijke gevolgen van zijn of haar daden.