Deel dit artikel:

Van Avermaet en Naesen testen tubeless in Roubaixverkenning (VIDEO)

De nieuwe Cycling-columnist Oliver Naesen en zijn nieuwe ploegmaats Greg Van Avermaet en Gijs Van Hoecke hebben donderdag hun nieuwe materiaal getest op de kasseien van Roubaix en daarbij draaide het om belangrijke keuzes.

De renners van AG2R-Citroën rijden dit seizoen op compleet nieuw materiaal en met de komst van nieuwe kopman Greg Van Avermaet was dat een ideaal moment om de kasseien van Parijs-Roubaix te verkennen. Het lijkt al vast te staan dat ze kiezen voor de allround BMC Teammachine SLR01, die is uitgerust met Campagnolo Super Record EPS Disc 12-speed, maar de wiel- en bandkeuze hing af van deze verkenning.

Op kletsnatte Noord-Franse wegen wisselde het drietal hun Campagnolo-tubewielen en Pirelli-tubes voor de Campagnolo Bora WTO-wielen met tubeless gemonteerde Pirelli-banden. De mecanicien verklapt zelfs de velghoogte (45 mm) en bandendruk (4,3 en 4,5 Bar) die ze op een bepaald moment testten. Wat de uitkomst is, zullen we hopelijk op zondag 11 april zien. Greg Van Avermaet was duidelijk blij om alvast eens in natte omstandigheden te hebben getest.

Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel!