Deel dit artikel:

Van Aert wint eerste Red Bull Red Light Green Light (VIDEO)

Tienduizenden jongeren vertrokken vandaag opnieuw met de fiets naar school. Voor sommigen hemel, maar voor de meesten toch wel hel... 1 september is dan ook niet de meest vreugdevolle dag voor vele jongeren.

Red Bull brengt met Red Bull Red Light Green Light een nieuwe variant op  ‘naar school fietsen’, een mix tussen snelheid & technische vaardigheden bij het ‘surplacen’.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan ieder rood licht krijgen de fietsers de uitdaging om te surplacen (ter plaatse blijven stilstaan met je fiets zonder een voet op de grond te plaatsen).
Eens het licht op groen springt, mag je doorrijden, maar bij rood licht moeten de fietsers blijven stilstaan en surplacen.
Wordt er toch een voet op de grond gezet, dan krijgt die persoon 2 seconden straftijd en moet hij/zij 2 seconden wachten om te vertrekken eens het licht opnieuw op groen springt.

De kick-off van Red Bull Red Light Green Light werd gegeven in het stadscentrum van Antwerpen, waar een tiental deelnemers een eerste test uitvoerden.
Onder hen ook een paar bekende fietsers zoals Wout van Aert (cyclocross), Elke Vanhoof (BMX) en Nick Nuyens (ex-profrenner),
die maar al te graag hun schouders onder dit initiatief zetten dat de fietstocht naar school op een veilige maar inventieve manier nieuw leven inblaast.
Het werd een heuse sprint op een parcours van 1.5km, waarbij 7 rode lichten gepasseerd dienden te worden.

Wout van Aert kwam als eerste over de finish, zonder enige straftijd te hebben opgelopen tijdens het surplacen!

Een superleuke manier om de fietstocht naar school opnieuw tof en uitdagend te maken. Ik herinner me nog mijn fietsritten naar school…
Niet altijd met volle overtuiging en passie :). Dit soort spelletje maakt het interessant en spannend omdat je je vrienden kan uitdagen
én het is 100% conform de verkeersregels, iets waar ik persoonlijk enorm veel belang aan hecht.
Met Red Bull Red Light Green Light is het stoppen aan het rode licht geen reden meer om afgeleid te zijn door je gsm,
maar een uitstekend moment om je technische skills op de fiets te meten met je vrienden”, aldus de jonge veldrijder.