Deel dit artikel:

UWCT-finale in 2015 te gast in Aalborg

Volgend jaar vindt het wereldkampioenschap van de UCI World Cycling Tour, het WK voor recreanten, plaats in Aalborg, in het noorden van het Jutland in Denemarken, tussen 3 en 6 september 2015.

De tijdrit van het WK staat geprogrammeerd op 3 september in Hobro, een stadje bij het Mariager Fjord. De omloop van 20 kilometer is licht hellend met enkele vlakkere stukken en een aankomst in het stadscentrum – een parcours voor de echte specialisten tegen de klok.

Na de ploegaflossing op vrijdag verhuist het evenement 45 km naar het noorden naar de stad Aalborg voor de wegwedstrijden. Een parcours van 160 km zal de WK-route vormen voor de jongere leeftijdsgroepen. Deze route heeft 6 à 7 korte beklimmingen van 500 tot 1200 meter lang, maar vooral de wind zal een hoofdrol spelen. Het parcours van 115 km voor de oudere leeftijdsgroepen heeft hetzelfde eerste deel maar dan met een inkorting halfweg.

Aalborg is de vierde grootste stad van Denemarken en heeft zijn eigen luchthaven met rechtstreekse vluchten naar verscheidene Europese bestemmingen. Hobro ligt 45 km zuidelijker en is bereikbaar via trein of snelweg.

De UCI World Cycling Tour bestaat uit verschillende internationale qualifier-events, zoals La Look in Frankrijk of de Gran Fondo Eddy Merckx in België, waar deelnemers zich via een goede notering kunnen plaatsen voor de UWCT-finale, het officiële WK voor recreanten van de UCI. Dit jaar vindt die finale plaats in het Sloveense Ljubljana.