Deel dit artikel:

Unieke helmen voor Jumbo-Visma tijdens Parijs-Roubaix

Voor Team Jumbo-Visma en helmensponsor Lazer staat Parijs-Roubaix dit jaar in het teken van bewustwording. Via een uniek helmdesign, waarop gezonde hersenen zichtbaar zijn, vestigen de renners en rensters van de Nederlandse formatie de aandacht op het (levens)belang van helmdracht tijdens het fietsen.

Het komt nog al te vaak voor dat een fietsongeluk leidt tot een hersenletsel. Helmenfabrikant Lazer doet er al meer dan honderd jaar alles aan om dit te voorkomen. Dankzij het partnership met Jumbo-Visma kan het dit weekend tijdens een van de grootste koersen op de WorldTour-kalender extra aandacht vragen voor het dragen van een helm. “Niet alleen profrenners, maar iedere fietser wereldwijd – van kinderen tot e-bikers – hebben baat bij een goede fietshelm. Het merk dat ze kiezen, is voor ons van ondergeschikt belang. Zolang ze maar een helm dragen. Het gaat ons om de bescherming van fietsers en hun gezondheid”, benadrukt CEO Sean van Waes.

Lazer werkt al jaren samen met Jumbo-Visma om via de nodige tests en onderzoeken de beste en veiligste fietshelmen te ontwikkelen. De ploeg draagt deze boodschap dan ook een warm hart toe en zet haar bekendheid graag in voor extra bewustwording. Algemeen directeur Richard Plugge: “Het gebruik van een fietshelm staat in de professionele wielersport gelukkig niet meer ter discussie, maar daarbuiten is het nog niet vanzelfsprekend om er eentje te dragen, terwijl het zo veel ellende kan voorkomen. We vinden het mooi om als succesvolle ploeg – met het bijbehorende bereik – aandacht te vragen voor dit thema.”

De bewustwordingscampagne ‘Use your head’ doet ook een beroep op de expertise van artsen van het UMC Maastricht, die nauw betrokken zijn vanuit het initiatief Hersenstrijd. Bijna wekelijks komen zij in aanraking met fietsers die een fietsongeval hebben meegemaakt. Het dragen van een helm draagt significant bij aan het minimaliseren van een mogelijk hersenletsel, benadrukken ze.

Ook de renners en renster van Jumbo-Visma zijn zeer gemotiveerd om deze belangrijke boodschap uit te dragen. “Deze campagne brengt een heel mooie herinnering naar boven, want mijn vader zei voor elke wedstrijd ‘Use your head’ tegen me. Hij leeft inmiddels niet meer, maar hij was mijn allergrootste fan. Het is heel bijzonder om nu rond te rijden met een helm die me zo sterk aan mijn vader doet denken”, zegt Coryn Labecki.