Deel dit artikel:

Twee tochten leiden nieuw Limburgs MTB-netwerk in

Hoe kun je beter een mountainbikeroute openen dan met een fietstocht? Op 6 juni kun je in Opoeteren deelnemen aan een mountainbiketocht ter gelegenheid van het gloednieuwe routenetwerk 'Hoge Kempen - Duinengordel'.

Wie het nieuwe mountainbikenetwerk Hoge Kempen – Duinengordel goed wil inwijden moet op 6 juni naar Camping Zavelbos in Opoeteren. Want die dag openen Duinengordel-partners Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, het Agentschap Natuur en Bos en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland – samen met de provincie Limburg, Bloso en de stad Bree – het nieuwe mountainbikenetwerk.

GRATIS DEELNAME EN INITIATIE

Vanaf 8 tot 12 uur (aanmelden tot 10u30) kan je gratis deelnemen aan de toertocht van 20 of 40 kilometer. De tocht is georganiseerd in medewerking met WTC De Doortrappers en WTC De Zilvermeeuw Meeuwen en je krijgt niet alleen een gratis deelname maar ook een verzekering, en er is geen voorinschrijving nodig. Je krijgt bovendien een bevoorrading, bewaakte fietsenstalling, kleedkamers en douches, en een afspuitstand.

Stap je voor de eerste keer op een mountainbike? Of wil je eerst je skills bijschaven? Neem dan om 10 uur deel aan de gratis mountainbike-initiatie! Vanaf 16 jaar kun je gratis deelnemen en zelfs gratis een mountainbike lenen, maar enkel als je vooraf registreert door te mailen naar promotie-limburg@bloso.be vóór 1 juni.

De mountainbikeroutes in de Duinengordel zijn de voorbode van een groter netwerk Hoge Kempen door de combinatie met de routes in het Nationaal Park Hoge Kempen dat wellicht in 2016 opent. Mountainbiken in de Duinengordel kan via twee lussen van telkens bijna 20 kilometer die je rond de Oudsberg en Solterheide leiden. De routes lopen bijna overal over onverharde wegen en zijn geschikt voor bikers van elk niveau.

De kaart van het Mountainbikenetwerk Hoge Kempen – Duinengordel is vanaf 6 juni te koop aan de startplaatsen Orshof (Neerglabbeek), Pollismolen (Opitter), Camping Zavelbos (Opoeteren), Sentower Park (Opglabbeek) en de toeristische kantoren.