Deel dit artikel:

Twee Italiaanse zadelgiganten vloeien samen

Er beweegt wat in de Italiaanse fietsindustrie. De eigenaars van Selle Italia hebben namelijk de meerderheid verworven in Selle San Marco, een andere grote speler in de fietszadelmarkt.

De familie Bigolin, al eigenaar van zadelmerk Selle Italia met 120 jaar geschiedenis, heeft nu een sleutelrol verworven in de aandelen van Selle San Marco, het andere grote Italiaanse zadelmerk dat in 1935 door Comm. Luigi Girardi werd gesticht in Rossano Veneto (VI).

Selle Italia is in 1897 gesticht in Corsico (MI) en werd met succes overgenomen in de jaren 1970. Tegenwoordig is het een leidinggevend merk in high-end zadels. Het bedrijf produceert innovatieve ‘Made in Italy’ zadels. Met dat in het achterhoofd wil Giuseppe Bigolin het voornaamste aanspreekpunt worden voor de toekomstige leiding van het merk Selle San Marco. Hij wil de twee oudste en bekende merken in het Italiaanse wielrennen verenigen om op die manier te profiteren van de nauwe synergie tussen beide.

De strategie bestaat erin om San Marco als merk te consolideren en een groei in de globale markt te bewerkstelligen. Beide merken zullen onafhankelijk blijven werken maar er wordt grote aandacht geschonken aan de samenwerking tussen de twee, zeker op vlak van Research & Development en de bevoorradingsketen. Deze belangrijke samenwerking moet deze twee prestigieuze bedrijven aan de top houden in de fietsindustrie.