Deel dit artikel:

Tsjechen domineren ook rit 2

De Tsjechen blijven de Crocodile Trophy domineren. Net als in de eerste rit bezetten ze ook in rit 2 het volledige podium. Opnieuw moest onze landgenoot Nicolas Vermuelen tevreden zijn met de vierde plaats.


Rybarik en Fojtik passeren de finish. (foto belga)
Ondrej Fojtik was de sterkste van de Tsjechen in de tweede etappe. Hij liet de dagzege aan zijn ploegmaat Ivan Rybarik, maar neemt wel de leidersplaats over van zijn land- en teamgenoot Tomas Trunschka

Net als in rit 1 legde het VIG+ Racing team een verschroeiend tempo op om van bij de start de schifting door te voeren. Fojtik en Rybarik gingen na 50 kilometer al aan de haal. Ondanks het werk van het Australische Merida Flight Centre Team, Belgisch kampioen Vermuelen en Craig Gordon werden ze niet meer bijgehaald. Robert Novotny ging zelfs nog met de derde plaats aan de haal.

“Dit is mijn derde deelname aan de Crocodile Trophy en het is de eerste keer dat ik de leiderstrui mag aantrekken. Dit is dus een speciaal moment”, reageerde Fojtik.

Vermuelen is na vier leden van het VIG+ Racing team de eerste niet-Tsjech in de tussenstand. Momenteel moet hij buigen voor het Tsjechische overwicht. “Het was hetzelfde als gisteren, in het Tsjechische blok zitten gewoon te veel sterke mannen. Misschien was ik fysiek de sterkste renner in koers, maar zij vielen aan met twee”, aldus de Belgische kampioen marathon.

Eric Vanderaerden finishte in rit 2 als 50ste op bijna een uur van de winnaar.

Alle niet-Tsjechen hopen dat er in de volgende etappe iets te rapen valt. Dan trekken de renners het ‘Powerline Track’ op. Een echt mountainbikeparcours waarop techniek aan belang wint.


Gerelateerde artikels