Deel dit artikel:

Truienveiling voor FeBe Foundation

Voor het derde jaar op rij organiseert Mountainbike.be een truienveiling. Na de eerste twee edities ten voordele van de Belgische Mucovereniging gaat de opbrengst dit jaar naar de FeBe Foundation, een vereniging die zich inzet voor sportende diabetici.


De truienoogst die het voorbije wedstrijdseizoen verzameld werd, is zonder meer de meest waardevolle van alle drie de edities te noemen. In totaal zullen er 7 truien geveild worden. En niet van de minste, de regenboog loopt immers als een rode draad doorheen vijf van de zeven truien.

Zo schonken Olympisch kampioen Julien Absalon, regerend wereldkampioen Christoph Sauser, Filip Meirhaeghe, regerend wereldkampioen marathon Roel Paulissen en 7-voudig wereldkampioen biketrial Kenny Belaey elk een regenboogtrui uit hun persoonlijke collectie.

Een BK-trui van Sven Nys en een teamtrui van het Cannondale-Vredestein team maken het aanbod compleet. Alle truien zijn bovendien voorzien van een handtekening en beloven ware collector items te worden.

Voor het eerst zal de veiling live plaatsvinden. Op de laatste dag van Velofollies, zondag 25 januari om 14.00u om precies te zijn, zullen de truien ter plaatse geveild worden op het grote podium in hall 1.

FEBE FOUNDATION

De FeBe Foundation is een organisatie ter promotie en bevordering van sport bij diabeten. Deze vereniging wil vooral energie steken in jeugd met diabetes om hen op die manier te laten sporten. Door een gestructureerde medische begeleiding en ondersteuning op topniveau kan deze jeugd een mooie toekomst aangeboden worden.

Onderzoeken om de problematiek van de suikersschommelingen beter onder controle te houden is een ander objectief, daar dit bij duursport nog een zeer grote handicap kan opleveren. In 2009 wil de organisatie tevens een aantal activiteiten promoten om diabetici aan te zetten in groep te gaan sporten en vooral de nieuwe sporters met diabetes beter te motiveren en te ondersteunen.

Stichter van de FeBe Foundation is Patrick De Cridts, die de organisatie oprichtte in 2007. Ze draagt de naam van zijn overleden dochtertje die in 2002 128 uren tevergeefs voor haar leven vocht.

Patrick zelf kwam half september van 2008 nog uitgebreid in het nieuws met zijn 24 u non-stop solo recordpoging. Precies die 128 uren stonden destijds centraal toen Patrick in een tijdspanne van een etmaal de Paterberg 128 keer wou beklimmen met de mountainbike, dit als ultiem eerbetoon aan Febe. Gedreven door steun van vele sympathisanten overwon Patrick de Paterberg liefst 175 keer.

Alle info over de FeBe Foundation is terug te vinden op www.febefoundation.be.