Deel dit artikel:

Trek versterkt partnerschap met Pirelli

Met een uitbreiding van hun partnerschap zullen Pirelli en Trek-Segafredo in 2022 nog nauwer samenwerken. Voor de bandenfabrikant is de samenwerking heel behulpzaam bij de ontwikkeling van nieuwe racebanden. Met een ererondje van Longo Borghini en Pedersen op het Circuit of the Americas werd het racekarakter van de overeenkomst onderstreept.

De technische samenwerking tussen Trek-Segafredo en Pirelli staat al sinds 2020 op papier. In de twee seizoenen dat de bandenfabrikant en het World Tour team samenwerken, konden met de Pirelli P ZERO ™ onder de fiets al monumenten als Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik Femmes en Paris-Roubaix Femmes aan de erelijst worden toegevoegd. De samenwerking bracht in die periode ook de P ZERO RACE TLR – de eerste tubeless van Pirelli – voort.

Het racen op Pirelli banden en de samenwerking voor technische ontwikkeling zal ook in 2022 plaatsvinden, maar dankzij de uitbreiding van het partnerschap zal het Pirelli-logo nu ook prominent te zien zijn op de nieuwe outfits van zowel het mannen- als het vrouwenteam van Trek-Segafredo. Reden genoeg voor Mads Pedersen en Elisa Longo Borghini om op de vooravond van de Formula 1® Aramco United States Grand Prix™ 2021 een ererondje te maken op het Circuit of The Americas. Zo konden ze alvast feedback geven over hoe het racerubber zich gedroeg op een autoracecircuit.