Deel dit artikel:

Trek niet op Eurobike

Trek houdt zijn jaarlijkse retailer product launch midden juli in Frankfurt. Het fietsenmerk zal daarom zes weken later niet aanwezig zijn op fietsbeurs Eurobike in Friedrichshafen.

Op de retailer product launch krijgen Europese dealers van 16 tot en met 20 juli voor het eerst de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen in het assortiment van Trek, Bontrager, Villiger en Diamant te zien. Op 21 juli is er een consumentendag voorzien.

“Onze eerste prioriteit ligt bij het succes van onze dealers en we hebben ervaren dat het Trek World evenement, dat productpresentatie combineert met retailer focused business seminars, een uitstekend recept is om onze dealers succesvol te laten zijn”, aldus Trek President John Burke.

Vice-President Joe Vadeboncoeur benadrukt het belang van Trek World voor hun Europese dealers. “Voor onze lancering midden juli wordt nergens iets getoond van onze nieuwe producten. Voor de retailers is dit het moment om al ons nieuws te zien, de complete fietsen, kleding en accessoires. Bovendien hebben ze tijdens Trek World ruimschoots de gelegenheid om met ons Product Development team van gedachten te wisselen.”

Het valt nu te vrezen dat ook andere merken een eigen product launch gaan organiseren en hun kat sturen naar de fietsbeurzen. In Amerika heeft dat al geleid tot de teloorgang van Interbike, de grootste fietsbeurs van Noord-Amerika.