Deel dit artikel:

Trek breekt met kritische LeMond

De Amerikaanse fietsenfabrikant Trek verbreekt na 13 jaar de samenwerking met Greg LeMond en zijn LeMond-fietsenmerk. De voortdurende kritische uitlatingen van de drievoudige Tourwinnaar over doping in het wielrennen in het algemeen en Lance Armstrong in het bijzonder zouden het imago van het merk schaden.


LeMond zal nu andere businesspartners moeten zoeken (foto lemondbikes.com)
In november vorig jaar deelde Trekbaas John Burke persoonlijk aan Greg LeMond mee dat de in 2010 aflopende overeenkomst niet zou worden verlengd.

De reden hiervoor was dat LeMond zich niet aan de afspraak hield om zich wat minder kritisch uit te laten over doping. Hij voelde zich door Trek onder druk gezet om zijn mond te houden over doping.

LeMond antwoordde in maart van dit jaar met een rechtszaak tegen Trek die de fietsconstructeur wel eens ernstige schade kan toebrengen. Daarop besliste de firma om de samenwerking met LeMond en zijn fietsenmerk voortijdig en met onmiddellijke ingang stop te zetten.

Trek bouwde en verkocht de fietsen van LeMond sinds 1995. Die waren jaarlijks goed voor een omzet van 15 miljoen dollar.