Deel dit artikel:

Trainingsstages in 2022

Terwijl de veldrijders in een laatste rechte lijn zijn naar het WK en hun seizoenseinde, bereiden de wegrenners tijdens de trainingsstages met de ploeg zich voor op de openingsklassiekers en het wegseizoen. Wij brengen u een bloemlezing van de opvallendste feitjes en gegevens die de renners openbaarden via Twitter, Strava en andere sociale mediakanalen.

Israël – Premier Tech in Girona

Bij Israël – Premier Tech was het via de twitteraccount van Simon Clarke dat de trainingsgegevens werden gedeeld. De Australiër in dienst van de Israëli’s nam afscheid van hun 9-daagse trainingskamp in Girona met 41 uur en ruim 1.300 km in de benen. De teller ging boven de 17.000 hoogtemeters. Opvallende gaste tijdens de trainingsstage van de ploeg was olympisch kampioene Anna Kiesenhofer. De Oostenrijkse renster ontving een uitnodiging van Israël – Premier Tech om mee te trainen toen ze aangaf de vrieskou in thuisbasis Zwitserland te willen ontlopen.

Foto Twitter Israël – Premier Tech

Lotto – Soudal in Altea

Een kijk achter de schermen bij Lotto-Soudal wordt ons gegund door Twitterhero Thomas De Gendt. Minder trainingsgegevens maar naast spitsvondigheden en grappige tussenkomsten deelde De Gendt op Twitter o.a. een technische kijk op de Ridley fiets van het Belgische team voor dit seizoen.

UAE Team Emirates in Alicante

Tadej Pogacar en zijn team UAE bereiden het wielerseizoen voor in Alicante en via Strava konden we al vaststellen dat Pogi ook op training al eens zijn duivels kan ontbinden. Een kanontijd van de tourwinnaar op de Coll de Rates (23,5 km/u gemiddeld op een klim van gem. 6,5%) leverde hem de King Of Mountain-titel op voor dit segment. De tegenstand is meteen gewaarschuwd.

Strava

Quick-Step Alpha Vinyl Team in Calpe

The Wolfpack brengt traditioneel haar trainingskamp in januari door in Calpe, waar trainingsarbeid werd gekoppeld aan sponsorverplichtingen en interviews. Wereldkampioen Julian Alaphilippe ontving er een nieuwe Specialized SL7, in hagelwitte kleur met de regenboogaccenten waar hij recht op heeft. Opvallende aanwezige was ook Bar Vélo, de rijdende koffiebar die het team voorziet van de nodige warme caffeïne.