Deel dit artikel:

Trainingen Lotto Cycling Tour van start!

Op zaterdag 21 maart staat de Omloop Het Volk/Passage Fitness Classic op het programma. Vanaf maandag 12 januari kan je beginnen meetrainen voor deze eerste tocht van de Lotto Cycling Tour 2009.


De Omloop Het Volk/Passage Fitness Classic is de eerste uitdaging van het nieuwe seizoen. (foto lotto cycling tour)
De Omloop Het Volk/Passage Fitness Classic is dé nieuwe cyclotoertocht op de kalender. Het parcours van de legendarische wielerklassieker Omloop Het Volk schudt je wakker uit je winterslaap en is tevens de ideale voorbereiding op de ultieme test voor alle wielertoeristen: de Ronde van Vlaanderen.

Je kan op 21 maart kiezen uit een parcours van 60, 90 of 130 km. Start en aankomst liggen op de wielerpiste Eddy Merckx in het recreatiedomein Blaarmeersen in Gent.

De Omloop Het Volk/Passage Fitness Classic is de eerste uitdaging van het nieuwe seizoen en dat vergt een aangepaste voorbereiding. Met Start to Sport kan je je vanaf maandag 12 januari beginnen klaarstomen.

De ervaren kilometervreters kunnen de draad meteen weer oppikken met het 10-wekenplan voor 100 of 150 km op een heuvelachtig parcours. Wie vanaf nul begint, vindt in de trainingsschema’s voor 50 of 75 km een ideale leidraad.

De trainingsschema’s van Start to Sport komen van de hand van Paul Van Den Bosch, coach van onder andere Sven Nys en Luc Van Lierde. Bij de schema’s krijg je telkens ook het gepaste voedingsadvies cadeau.