Deel dit artikel:

Train mee voor de Grinta! Challenge – La Tournay

Op zaterdag 2 mei kan je het adembenemende heuvellandschap van het pays des Collines ontdekken in de Grinta! Challenge - La Tournay. Wie goed voorbereid aan de start wil komen, kan nu beginnen trainen.

De Grinta! Challenge – La Tournay laat je kennismaken met de prachtige streek van Elezelles, Flobecq en Frasnes-les-Anvaing. Enkele stevige hellingen zoals la Houppe, Col Jubaru en Mont Saint Aubert liggen op je te wachten.

Op het programma staat een wielertocht van 150 km met maar liefst 16 hellingen; dé uitdaging voor wie reeds stevig in het zadel zit. Een sportieve tocht van 100 km loodst je over 11 hellingen en een leuke tocht van 60 km laat je 4 hellingen overbruggen.

Om optimaal voorbereid te zijn op deze uitdaging kan je je samen met Start to Sport vanaf maandag 23 februari 10 weken lang klaarstomen. De ervaren kilometervreters kunnen meteen aan de slag met het 10-wekenplan voor 100 of 150 km op een heuvelachtig parcours. Wie vanaf nul begint, vindt in de trainingsschema’s voor 50 of 75 km een perfecte handleiding.

De trainingsschema’s van Start to Sport komen van de hand van Paul Van Den Bosch, coach van onder andere Sven Nys en Luc Van Lierde. Bij de schema’s krijg je telkens ook het gepaste voedingsadvies.Gerelateerde artikels