Deel dit artikel:

Tourmalet nieuwe paradepaardje van Minerva

In de nieuwe collectie van de Limburgse fietsenfabrikant Minerva steelt de Tourmalet de show. In de nieuwe mountainbikecollectie is de Vector het paradepaardje.


De Tourmalet. (foto minerva)
De Tourmalet werd specifiek ontworpen voor rijders die het uiterste van hun materiaal vergen. De fiets heeft een monocoque carbon frame van slechts 1.100 gram. Het frame is oversized en heeft een trapezium vorm om de stijfheid te verbeteren.

Het frame kan zowel met normale BB of BB30 gebruikt worden om stijfheid en kracht voor pedaaltred te bevorderen. De bovenbuis is ontworpen om remkabels te verbergen en een mooiere look aan het frame te geven.

De Tourmalet is uitgerust met Pathom stuurbocht, stuurpen en zadelpen, met een totaalgewicht van 558 gram. Deze lichtgewicht componenten verschaffen maximaal rijcomfort en zijn van 3K carbon gemaakt.

De fiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Shimano 105, Ultegra, Dura Ace of Campagnolo Athena, Chorus of Record) vanaf 2.399 euro (105 versie).De Vector. (foto minerva)
VECTOR KOPPELT PLEZIER AAN PRESTATIES

De Vector is de nieuwe topper in het MTB-gamma van Minerva. Deze bike heeft een geavanceerd HM carbon MTB frame van nauwelijks 1.000 gram. De Vector combineert een aantrekkelijk design met technologie. Dankzij de HM fibers is het frame extreem stijf en licht.

De Vector is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Deore, SLX en XT) vanaf 2.099 euro (Deore versie).


Gerelateerde artikels