Deel dit artikel:

Toppers starten in Benelux Tour

Op maandag 30 augustus gaat de Benelux Tour van start in Friesland. Tom Dumoulin, Remco Evenepoel en een uitgebreid pallet aan topsprinters en toptijdrijders zullen deel uitmaken van het peloton.

Sprintersweelde

De Benelux Tour opent met een rit op Friese bodem van Surhuisterveen naar Dokkum. Sprinters als Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Cees Bol, Fernando Gaviria,  Alvaro Hodeg, Michael Morkov, Edward Theuns, Peter Sagan en Alexander Kristoff ruiken dus meteen hun kans. Ook in de derde – van het Belgische Essen naar het Nederlandse Hoogerheide – en vierde rit – van Aalter naar Ardooie – zullen de sprinters wellicht aan hun trekken komen.

Toprenners

Op dinsdag is er een 11 km lange individuele tijdrit in Lelystad. Wereldkampioen Filippo Ganna wordt er wellicht de te kloppen man. Benieuwd of Stefan Küng, Kasper Asgreen of Remco Evenepoel het hem lastig kunnen maken.

Andere toppers die al eerder aangekondigd werden en stuk voor stuk kandidaat-ritwinnaars en/of eindwinnaars van de Benelux Tour zijn: Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert, Tim Wellens, Mike Teunissen, Marc Hirschi, Søren Kragh Andersen, Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko en Mads Pedersen. Daar komen ook nog een interessante nieuwe namen bij als Matej Mohoric, Dylan Teuns, Sonny Colbrelli, Geraint Thomas, Wilco Kelderman en Victor Campenaerts.

Aanvallen!

In het slotweekend openen de opportuniteiten zich voor de aanvallers. Op vrijdag flirt het parcours van Riemst naar Bilzen met de Nederlandse grens, maar blijft op Belgische bodem in de provincies Limburg en Luik. De renners wacht een handvol beklimmingen. Daags nadien gaat het nog steviger omhoog in de rit van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Houffalize. De slotrit, op zondag 5 september, gaat van Namen naar Geraardsbergen. De beklimmingen van de Bosberg, de Denderoordstraat en de Muur van Geraardsbergen kunnen het klassement nog helemaal op zijn kop zetten. De finish ligt traditiegetrouw op de Vesten, in hartje Geraardsbergen. 

Rittenschema Benelux Tour 

  • Maandag 30 augustus: Surhuisterveen – Dokkum
  • Dinsdag 31 augustus: Lelystad (individuele tijdrit)
  • Woensdag 1 september: Essen – Hoogerheide
  • Donderdag 2 september: Aalter – Ardooie
  • Vrijdag 3 september: Riemst – Bilzen
  • Zaterdag 4 september: Ottignies-Louvain-la-Neuve – Houffalize
  • Zondag 5 september: Namen – Geraardsbergen

 De Benelux Tour is elke dag live te volgen op Sporza, Tipik en Eurosport en in samenvatting op de NOS. 

Meer info: www.beneluxtour.eu