Deel dit artikel:

Tom Boonen tipt toeristen

Tom Boonen is opnieuw in zijn pen gekropen. In zijn 'ultieme wielerhandboek' geeft hij advies aan zowel recreatieve fietsers, fanatieke wielertoeristen als jonge rennertjes die dromen van het profpeloton.


Tom Boonen schreef een naslagwerk voor de recreantfietser. (foto borgerhoff & lamberigts)
Omdat recreanten steeds meer willen weten over de hobby of sport die ze beoefenen, besloot Boonen zijn ervaringen met het stalen ros op papier te zetten. Hij vertelt alles wat je moet weten als je houdt van actief wielrennen en fietsen.

Boonen schenkt in zijn handboek veel aandacht aan de keuze en het onderhoud van het materiaal, zowel fiets als kledij. Daarnaast geeft hij heel wat trainingstips. Hij heeft het over trainingsschema’s, -methodes en -opbouw, zithouding, rijtips, voeding en blessures.

Tot slot deelt Tornado Tom zijn ervaring met koersen en toertochten met zijn lezers: indelen, terreinkennis, pelotonetiquette, eendagswedstrijden, kasseien, waaiers, tactiek, rondes, klimmen,…

Het ultieme wielerhandboek van Tom Boonen wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts en is verkrijgbaar vanaf begin maart. De adviesprijs is 22,5 euro.