Deel dit artikel:

Lotto Soudal 2022

Tom Boonen: ‘Eindelijk andere mentaliteit bij Lotto Soudal’

Met vijf zeges – nu al bijna de helft van het totale aantal overwinningen vorig jaar! – is Lotto Soudal een van dé ploegen van het seizoensbegin. Het echte werk moet er natuurlijk nog aankomen, maar dat er een nieuwe wind door het team waait, is duidelijk. Dat ziet ook Tom Boonen, die in onze wielergids alle profploegen onder de loep neemt: “Lotto Soudal beschikt over enkele interessante renners waar ik geweldig naar uitkijk!”

Tim Wellens en Arnaud De Lie die uitpakken in de Challenge Mallorca, Caleb Ewan die in zijn eerste race van het jaar meteen naar de zege sprint in Saoedi-Arabië en Maxim Van Gils die niet alleen de koninginnenrit wint, maar ook de eindzege in de Saudi Tour meegraait: Lotto Soudal beleeft zijn beste seizoensstart in negen jaar tijd. De rood-witte brigade is met andere woorden goed begonnen aan zijn queeste naar UCI-punten. De Lotto-formatie moet dit jaar oogsten om zijn WorldTour-statuut veilig te stellen, maar als het verdergaat op dit elan, kan dat geen probleem zijn.

Tom Boonen is blij met de metamorfose die het team de voorbije maanden heeft doorgemaakt. “Ik heb vorig jaar verkondigd dat ze eens met de spreekwoordelijke hogedrukreiniger door de ploeg moesten gaan en ik heb de indruk dat ze ermee bezig zijn. Op managementniveau zijn er belangrijke knopen doorgehakt, er heerst eindelijk een andere mentaliteit – meer vuur, meer dynamiek – en het team beschikt over enkele interessante renners waar ik geweldig naar uitkijk. Ik vraag me bijvoorbeeld echt af waar de limieten van Florian Vermeersch liggen. De jeugd staat te trappelen, dus dat oogt veelbelovend. En met Caleb Ewan heeft het team ook nog eens de snelste sprinter ter wereld in huis. Benieuwd waar het schip zal stranden dit seizoen!”

Dat er effectief een nieuwe wind lijkt te waaien bij Lotto Soudal, konden we onlangs met eigen ogen vaststellen tijdens de teamstage in het Spaanse Alicante. We spraken er met heel wat renners en stafleden, snoven de sfeer op en peilden of het team na twee woelige seizoenen klaar is voor het jaar van de waarheid. Die reportage leest u in het volgende nummer van Cycling, dat vanaf begin maart in de winkel ligt.

Benieuwd naar de overige analyses van Tom Boonen? Je vindt ze in de wielergids van Cycling, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!