Deel dit artikel:

Tom Boonen: ‘De sterren staan goed voor Van Aert’

Zaterdag trapt Wout van Aert zijn wegseizoen af in de Omloop Het Nieuwsblad. De Belgische kampioen opteerde voor een andere aanloop naar de klassiekers en liet het WK veldrijden schieten. Een verstandige keuze, stelt Tom Boonen in onze wielergids: “Hij zal top zijn in de wedstrijden die er echt toe doen.”

Geen Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, wel Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Nice: Wout van Aert gooit het de komende weken over een andere boeg en wil pas vanaf Milaan-Sanremo optimaal beginnen renderen. Is zijn keuze om specifiek te pieken naar de Monumenten de juiste?“In mijn ogen wel”, zegt Tom Boonen. “Wout heeft lessen getrokken uit vorig jaar, toen hij in ‘money time’ enkele percentjes miste om mee te strijden voor de zege. Het is niet onlogisch dat je soms eens een dipje hebt als je week na week op het allerhoogste mikt, met alle fysieke en mentale belasting van dien. Ik denk dan ook dat hij er goed aan heeft gedaan om het WK veldrijden te skippen en voor een geleidelijkere opbouw te kiezen.”

“Het voorbije anderhalf jaar heeft Wout – door coronajaar 2020 en het overvolle 2021 – amper rustperiodes kunnen inlassen. Na Parijs-Roubaix is de riem er eindelijk even af gegaan. Dat dit hem geen windeieren heeft gelegd, hebben we al kunnen zien tijdens zijn crosscampagne. Dat was de beste Van Aert die ooit heeft rondgereden in het veld. Ik denk dat veel concurrenten met een bang hartje afwachten wat het voorjaar zal brengen”, lacht Boonen.

“Ik verwacht persoonlijk ook heel veel van de synergie met Tiesj Benoot. Tiesj is in staat om mee de finale te kleuren en functioneert optimaal met een supersterke kopman naast zich. Dat biedt zowel hem als Wout veel meer tactische flexibiliteit. Als team is Jumbo-Visma bovendien uitgegroeid tot de maat der dingen op het vlak van begeleiding en professionaliteit, dus ook in dat opzicht wordt er niets aan het toeval overgelaten. Een zorgeloze voorbereiding, pieken naar de wedstrijden die echt tellen en kunnen rekenen op een fors versterkte ploeg (met naast Benoot ook nog Tosh Van der Sande en Christophe Laporte, red.): de sterren staan goed voor Wout!”

De rest van de seizoensvooruitblik met Tom Boonen kan je lezen in onze Wielergids, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!