Deel dit artikel:

Titelverdediger Huber opent Crocodile Trophy met zege

Geen bosbranden maar modderstromen in het begin van de Crocodile Trophy dit jaar. De Zwitserse titelverdediger Urs Huber liet het niet aan zijn hart komen en schreef de eerste rit op zijn naam.


Titelverdediger Urs Huber won meteen de openingsrit. (foto crocodile trophy)
De zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld doet zijn naam dus weer alle eer aan. De door de aanhoudende regen veroorzaakte modderstromen zorgden ervoor dat de deelnemers in de eerste rit van deze tiendaagse van het oorspronkelijke parcours moesten afwijken en een tweede start moesten nemen.

Urs Huber kon het best uit de voeten op de glibberige en modderige ondergrond en legde de resterende 65 km en 1250 hm tussen Cairns en Lake Tinaroo af in 2u35:11, goed voor een gemiddelde van 25 km/u. De Nederlander Bart Brentjens moest door een hongerklop 4:32 toestaan en kwam als tweede over de meet.  

Onze landgenoot Mike Mulkens finishte als vierde op 22:20 van Huber. Ook de Estse ex-sprinter Jaan Kirsipuu is van de partij in Australië en finishte knap als zesde. De Australische Abby McLennan leidt bij de vrouwen na dag één.

Gerelateerde artikels