Deel dit artikel:

Tiegemberg krijgt nieuw wegdek

Wie de Tiegemberg regelmatig aandoet op training, schrapt deze vanaf eind deze maand best uit zijn parcours. De helling in het West-Vlaamse Anzegem wordt immers heraangelegd.

“De werken zijn hoogdringend, want de asfaltverharding op de Tiegemberg zit op zijn tandvlees”, zegt ingenieur Humberto Van Nunen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.  

De heraanleg start op maandag 26 maart, dus net na de passage van de E3-Prijs Harelbeke. De smalle weg wordt tijdens de werken afgesloten voor het verkeer, maar er is een omleiding voorzien. Om de overlast wel te beperken, wordt er gefaseerd gewerkt.

De arbeiders starten op een strook tussen gewezen café Boskant en het Vital Moreelsplein. Vanaf midden april volgt een strook tussen de Doornstraat en de laatste woning voor restaurant-taverne ’t Vossenhol. De werken worden vervolgens afgerond met een ultieme strook tussen ’t Vossenhol en de Hellestraat.

Als het weer geen spelbreker is, zal de Tiegemberg midden juni weer toegankelijk zijn, net op tijd voor de passage van de wielerwedstrijd Halle-Ingooigem.


Op een infovergadering vroegen de bewoners zich af waarom ook de imposante bomen langs de weg niet meteen gerooid konden worden. Er breken namelijk af en toe zware takken af. Twee jaar geleden kwam zo’n tak net niet op het hoofd van een wielertoerist terecht. “We zullen bekijken of het rooien van de bomen later nog kan, maar het zit nu zeker niet in het pakket van de wegenwerken”, zegt Van Nunen.