Deel dit artikel:

TEST: Eclipse V2 Ultralight binnenbanden

Het merk Eclipse uit Zwitserland heeft een nieuw type binnenband ontwikkeld, meteen de lichtste binnenbanden die momenteel verkrijgbaar zijn. Maar gaan ze ook langer dan twee kilometer mee?

Ook het uiterlijk van deze binnenbandjes is speciaal want ze zijn geheel transparant.
Normaal worden binnenbanden gemaakt van rubber of latex maar deze zijn gemaakt van een speciale kunststof, waardoor een 29er binnenband maar 58 gram, en een 700c raceband maar 30 gram weegt.

Naast het lage gewicht hebben de Eclipse-binnenbanden nog een aantal andere grote voordelen, namelijk dat ze een stuk minder rolweerstand hebben en zeer goed bestand zijn tegen lekrijden en stootlekken – iets wat onze tests konden bevestigen.

Als je een gewone binnenband oppompt zonder buitenband zie je dat die allerlei bobbels en rare vormen krijgt. Als dit met een Eclipse band gedaan wordt, zie je dat die zeer stevig en vormvast is. Wel wordt aangeraden om te allen tijde een velglint te gebruiken, ook bij tubeless velgen.

De binnenbanden worden geproduceerd in Zwitserland en zijn verkrijgbaar in vele maten en uitvoeringen. Het enige nadeel is de prijs, want één binnenbandje kost een vlotte 60 euro.

Deze test verscheen in het novembernummer van cycling.be magazine. Abonneer je hier!