Deel dit artikel:

Teschner gaat Europees

Het Australische Teschner ontwerpt en fabriceert al ruim 20 jaar kaders voor racefietsen. Om deze kaders op de Europese markt te lanceren, is Teschner Bikes een partnerschap aangegaan met Metachon, een Vlaams bedrijf dat zal instaan voor de Europese distributie van het merk.


Teschner wil van ‘down under’ naar ‘de top’. (foto teschner)
In haar land van oorsprong geniet het merk Teschner al meer dan 20 jaar algemene bekendheid in de wielerwereld. Met dank aan zijn talent voor geometrie en bike fitting, heeft Peter Teschner, bezieler van de firma, met de jaren een stevige reputatie verworven.

Stephan de Pla, directeur van Metachon, verwoordt het als volgt: “De naam Teschner is in haar land van oorsprong een enorm grote naam. Peter Teschner kan binnen de wielerwereld dan ook op veel aanzien rekenen dank zij zijn unieke benadering van de geometrie van kaders. Maar we willen dit succesverhaal ook naar Europa brengen, te beginnen met de Benelux-landen, aangezien we daar de meest ervaren wielrenners aantreffen.”

“Wij gaan enkel voor het allerbeste. Ons bedrijf Metachon zal een leveringsdienst bieden aan een beperkt aantal verdelers. Hiervoor werden enkele professionele mensen opgeleid zoals Henk van Lijsdonk, vroeger mechanicus voor de CSC-ploeg. Zij kunnen een toegevoegde waarde betekenen voor Teschner. In zekere zin zijn we dus verheugd om Teschner van ‘down under’ naar ‘de top’ te leiden.”

Gerelateerde artikels