Deel dit artikel:

Terugkeer fietsvakanties op Vakantiesalon

Het Vakantiesalon in Brussel heeft zijn deuren gesloten. Naast het feit dat het niche-toerisme aan een stevige opmars bezig is, stijgt ook de vraag naar fietsvakanties. Een idee voor 2015.

Meer dan 100.576 bezoekers zakten af naar de 56ste editie van het Vakantiesalon. Onder de 724 exposanten stond ook Oxford Bikes bij de themaroute ‘fietsen’. Jean Luyts van Oxford had het succes niet verwacht. “We hadden niet gedacht dat we vanaf de eerste ochtend van het Vakantiesalon zo’n groot aantal bezoekers zouden aantrekken. De testpiste was zeer populair: iedereen wilde graag de fietsen uitproberen en vooral de elektrische fietsen hadden veel succes.”

 

SALON EXPO VELO

Die vraag naar fietsvakanties kan dan niet onbeantwoord blijven. “We kondigen met trots aan dat het Vakantiesalon in Brussel volgend jaar zal verdubbelen in omvang met de organisatie van het Salon Expo Vélo“, onthult organisator Pierre Hermant. “Dit jaar hebben we immers kunnen vaststellen dat steeds meer landgenoten de fiets beschouwen als onmisbare metgezel tijdens hun vrijetijdsbesteding en hun vakanties.”

 

De combinatie van de twee evenementen maakt het mogelijk om bezoekers aan te trekken die op zoek zijn naar ontspanning en recreatie. Maar ze kunnen er ook kennis maken met fietsen en vrijetijds- en sportaccessoires.

Het Vakantiesalon zal in 2015 van 5 tot 9 februari doorgaan in Brussels Expo.