Deel dit artikel:

Team Stelvio komt voltallig boven aan!

Zaterdag stond in het Italiaanse bergstadje Bormio de Passo dello Stelvio op het programma. Het beweegproject staat in het teken van de strijd tegen diabetes en de organisatie wou met deze editie aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes type 1 of type 2, mits de nodige medische begeleiding.

Team Stelvio 2015, gevolgd door peter van het project Lucien Van Impe, had twee grote doelstellingen voorafgaand aan de beklimming: de top van de 21,5km lange en 2758m hoge Stelvio bereiken en nadien ook fit blijven. Met trots en vreugde kunnen we nu melden dat alle leden van het team de top bereikt hebben!

Aanvankelijk werden de deelnemers nog geteisterd door het slechte weer. De eerste kilometers werden onder hevige regenval afgewerkt. Naarmate de dag vorderde, klaarde de hemel helemaal op.

Vrijdag konden de liefhebbers van het betere klimwerk zich al uitleven tijdens de “King & Queen of the Mortirolo”. 57 deelnemers slaagden erin de Mortirolo langs drie zijden te beklimmen. Zeven taaie doorbijters slaagden er zelfs in de berg langs vier zijden te overwinnen en kregen dan ook verdiend de titel ‘Emperor’ opgespeld.