Deel dit artikel:

‘Team Stelvio’ klaar voor de beklimming van de Passo Dello Stelvio

Het centrum van het bergstadje Bormio in Italië wordt binnen 3 weken overspoeld door 1500 Belgen. Ze zijn daar allemaal met één doel voor ogen; het beklimmen van de 21,5km lange en 2758m hoge Stelvio in de strijd tegen diabetes.

De beklimming van de beruchte Stelvio staat zaterdag 13 juni centraal op het programma, maar vrijdag kunnen de liefhebbers van het betere klimwerk zich al uitleven op de loodzware Mortirolo.

Onder hen ook “Team Stelvio”; 19 deelnemers met type 1, type 2 of prediabetes. Zij werden gedurende een half jaar fysiek begeleid door Energy Lab, Dokter Luk Buyse (Sportarts Vrije Universiteit Brussel), de Diabetes Liga en Association Belge du Diabète.

BEWEEGPROJECT

Passo dello Stelvio is vooral een beweegproject. Met het evenement tracht de organisatie een haalbaar sportief doel te geven aan de deelnemers. Velen onder hen hebben pas dit jaar een fiets aangeschaft, of hebben nog nooit een echte col buiten categorie bedwongen. Dankzij het evenement hebben 1.500 mensen toegeleefd naar een schitterend doel, dit door zich fysiek op punt te zetten.

FIETSEN IN DE STRIJD TEGEN DIABETES

De voorbije 2 edities van “Passo Dello Stelvio” stonden al in het teken van de strijd tegen diabetes, met de Diabetes Liga en Association Belge du Diabète als goed doel. De editie van 2015 wil aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medische begeleiding. Daarnaast wordt opnieuw de aandacht gevestigd op de preventieve kracht van beweging.

“Team Stelvio 2015” heeft 2 grote doelstellingen: de top van de Stelvio bereiken en ook daarna fit blijven. Zij zullen tijdens de beklimming gevolgd worden door een medisch team en door de trotse peter van het project, Lucien Van Impe. De Diabetes Liga en Association Belge du Diabète hebben er met “Team Stelvio” enkele enthousiaste ambassadeurs bij om de bevolking meer bewust te maken van diabetes en de preventieboodschap verder te verspreiden.
Als ultieme test na de maandenlange voorbereidingen zal “Team Stelvio” aanstaande zaterdag 30 mei deelnemen aan de La Chouffe Classic in Houffalize. De zwaarste hellingen van België én al het fraais dat Luxemburg en de Oostkantons te bieden hebben, staat hen te wachten.