Deel dit artikel:

Team Sky blijft trouw aan Stages

Stages verwonderde in 2014 de wielerwereld toen het machtige Team Sky koos voor de vermogensmeters van het Amerikaanse merk. Ook voor 2015 blijft de Britse ploeg trouw aan Stages.

Voor Stages is de hernieuwing van het contract nog belangrijker dan het voorbije seizoen bij de Britse WorldTour-ploeg. Het betekent dat Team Sky het nodige vertrouwen heeft opgedaan in de kwaliteit van de vermogensmeters. Stages integreert de apparatuur in de linkercrank, verzendt gegevens via zowel Bluetooth 4.0 als ANT+ en biedt betaalbare vermogensmeting aan vanaf 699 euro. Intussen hebben de vermogensmeters probleemloos grote rondes, klassiekers, kasseien en regen overleefd in harde omstandigheden.

Pat Warner, senior vice president bij Stages Cycling: “Om voor het tweede jaar samen te werken met Team Sky is net zo spannend als het eerste. De interactie is geëvolueerd en we hebben een perfecte werkrelatie. Als ze met Stages een risico namen in 2014, is het contract voor een tweede seizoen een erkenning dat we hun noden vervullen en ze onze vermogensmeter willen gebruiken.”

Team Sky roemt de robuuste communicatiekanalen en de bewezen bekwaamheid in veranderende weersomstandigheden. Tim Kerrison, Head of Athlete Performance bij Team Sky: “Stages heeft bewezen een uitstekende partner te zijn, met een uitstekende vermogensmeter die de behoeftes van fietsers op alle niveaus vervult, van de amateur die wattages wil gebruiken om zijn training beter te staven en verfijnen tot de noden van de hoogste niveaus van het profwielrennnen.”