Deel dit artikel:

Team Ineos in zee met Bioracer

Het Belgische fietskledingmerk Bioracer zet de stap naar de teamsponsoring. Vanaf 2022 kleedt het niet de eerste de beste: de renners van Team Ineos zullen de volgende drie jaar met Bioracer-kledij trainen en koersen. 

Enkele weken terug meldden we reeds dat er grote veranderingen op til zijn voor de kledijsponsors van enkele WorldTour-ploegen. Zo wisselt Deceuninck-Quick Step de Belgische kledijsponsor Vermarc in voor het Italiaanse Castelli, dat niet langer Team Ineos zal voorzien van kledij. Het volledige bericht lees je er overigens hier op na.

Nationale teams

De geruchtenmolen kwam al een tijdje op gang en intussen kregen we ook de bevestiging: Team Ineos gaat vanaf volgend wielerseizoen in zee met het Belgische Bioracer. Het nieuws wordt volgende week officieel bekend gemaakt. Voor velen komt de keuze voor Bioracer misschien als een verrassing omdat het bedrijf uit Tessenderlo sinds jaar en dag voluit de kaart van de nationale ploegen trekt. Zo sponsort het onder andere de Belgische, Nederlandse en Duitse nationale ploegen. Het was altijd al de filosofie van Raymond Vanstraelen die in 1986 het bedrijf oprichtte. 

Wout van Aert in een Bioraceroutfit aan de slag voor de Belgische ploeg in Imola tijdens het WK Tijdrijden 2020 (foto: Kramon)

Productontwikkeling

Tijden veranderen en Bioracer maakte de voorbije jaren een grote (internationale) groei door. Het zette ook volop in op innovatie en productontwikkeling vanuit z’n eigen Protolab, waar aan de lopende band producten worden uitgedacht, geproduceerd, getest en doorontwikkeld. Bovendien produceerde het de voorbije jaren ook heel wat in opdracht van andere fietskledijmerken én zijn ze één van de grotere spelers op het vlak van custom teamwear. Ze hebben dus de kennis, de expertise, kunnen het volume aan én zetten in op innovatie. Het zijn adelbrieven waar ze bij Team Ineos niet onbewogen bij bleven. 

Bernal & Pidcock

Voor Bioracer is dit partnership hoe dan ook een grote en ambitieuze stap. Maar tegelijk lijkt het de juiste stap want de sprong naar de sponsoring van een WorldTour-ploeg van dit kaliber zou wel eens de juiste zet kunnen zijn om de merkbekendheid van Bioracer naar een hoger niveau te tillen. Dat Team Ineos een renner als Egan Bernal in de rangen heeft, kan voor de Belgische producent ook een blikopener zijn richting de Latijns-Amerikaanse markt. En met een renner als Tom Pidcock in de rangen kan de kledij van Bioracer ook zichtbaarder gaan worden in de wereld van het veldrijden en (zeker) het mountainbiken.