Deel dit artikel:

Tacx Bushido wint Bike Motion Benelux Award

Voor het eerst vond dit jaar de uitreiking plaats van de Bike Motion Benelux Award, de prijs voor het meest innovatieve product uit de fietsindustrie. Vrijdagmiddag, op de eerste dag van de beurs werd bekend gemaakt dat de Bushido van het Nederlandse Tacx met de Award aan de haal ging. De Bushido is 's werelds eerste volledig draadloze ergotrainer.


De Bushido van Tacx wint de Bike Motion Benelux Award
Andere genomineerden (vastgesteld uit 17 inzendingen door een vakjury) waren de nieuwe Shimano XTR mountainbike-groep, het fully veersysteem van BeOne, de Arpo Nomad mobiele hogedrukreiniger en de Vibe 7S stuurpen van Pro, die een Puzzleclamp heeft waardoor bevestiging met slechts 2 in plaats van 4 bouten mogelijk is.

De Tacx Bushido haalde het dus van zijn mededingers, op basis van het oordeel van de vakjury enerzijds, en dankzij het grootste aantal stemmen van vakbezoekers anderzijds. Zij konden hun stem via internet uitbrengen, sinds de weken voorafgaand aan de beurs.

Geen netspanning nodig
De Tacx Bushido functioneert zonder netspanning. Het remsysteem zet de energie die tijdens het fietsen vrijkomt om in elektriciteit die vervolgens wordt gebruikt om remweerstand te genereren. De communicatie tussen de fietscomputer en het remsysteem is ook draadloos. Met het Upgrade PC pakket kan de trainer met een pc worden verbonden.