Deel dit artikel:

Sven Nys wijst wielertoeristen de weg

Sven Nys en zijn coach Paul Van Den Bosch hebben hun 'Trainingshandboek voor wielertoeristen' voorgesteld. In het boek hebben ze hun jarenlange ervaring en kennis gebundeld.


Sven Nys en zijn coach Paul Van Den Bosch bundelden hun jarenlange kennis en ervaring in dit boek. (foto belga)


Het praktische handboek beschrijft de basisprincipes voor een solide training, uitgewerkte trainingsschema’s voor concrete doelstellingen en praktische informatie over de juiste voeding, de uitrusting voor een lange rit en blessures.

“Paul en ik krijgen regelmatig vragen van wielertoeristen over hoe ze zich het best kunnen voorbereiden op bepaalde tochten. Ik denk dat de tijd rijp was om alles eens van a tot z op een simpele manier uit te leggen”, aldus Nys.
 
“De trainingsschema’s in dit boek zijn opgesteld volgens de principes van die van Sven”, voegt Paul Van Den Bosch daaraan toe. “Dat geheel hebben we aangevuld met een hele hoop nuttige tips in verband met training, voeding, materiaal, enzovoort.”Met dit boek kunnen wielertoeristen zich als een prof voorbereiden op de tochten van de Lotto Cycling Tour, van de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen tot Tilff-Bastogne-Tilff. ‘Trainingshandboek voor wielertoeristen’ kost 26,95 euro en is te koop in de boekhandel, de webshop van Sport.be en op de Lotto Cycling Tour evenementen.

In de aanloop naar de presentatie van het boek kon je op Cycling.be elke dag een exclusieve voorpublicatie lezen.Trainingshandboek voor wielertoeristen


De perfecte voorbereiding op de Lotto Cycling Tour:
Van de Ronde van Vlaanderen tot Tilff-Bastogne-Tilff
Met uitgewerkte trainingsschema’s voor verschillende afstanden


Auteurs: Paul Van Den Bosch en Sven Nys
Uitgeverij: Deltas
Verkoopprijs: 26,95 euro