Deel dit artikel:

Superflow spaart uit

Een anatomische uitsparing in een zadel is niet nieuw. Maar meestal zijn ze niet zo enorm als bij het nieuwe Superflow zadel van Selle Italia. De druk wordt hiermee volledig verplaatst naar de zitbotten.

Uit wetenschappelijk onderzoek kwam naar voren dat de meeste druk bij een standaard zadel in het midden ligt, in de perineale zone. Langdurige druk in dat gebied kan voor een verminderde bloedsomloop zorgen, en dat is de reden waarom zadelmakers al jarenlang met anatomische uitsparingen in hun zadels komen.

Selle Italia ontwierp de Superflow om de druk op de schaamstreek helemaal te elimineren. Meetresultaten bevestigen dat de drukpunten bij dit zadel daadwerkelijk onder de zitbeentjes komen te liggen, wat voor meer comfort zorgt op lange ritten.

Het SLR Superflow zadel is opgebouwd uit een titanium rail, EVA padding en een dek van ademend leer. Het is er in 2 breedtes (130 mm en 145 mm) en heeft een lengte van 275 mm. Selle Italia adviseert de Superflow zowel voor mountainbikers als voor wegfietsers.