Deel dit artikel:

Succesvol Bike to Work-programma bestaat 5 jaar

Bike to Work, een initiatief van de Fietsersbond en de Franstalige tegenhanger GRACQ, bestaat vijf jaar en telt intussen 24.000 gebruikers die dagelijks gemiddeld 17,6 km van en naar het werk fietsen.

Bike to Work is een programma dat werkgevers ondersteunt om hun werknemers te stimuleren om naar het werk te fietsen. Jobat.be rapporteert dat intussen al 24.000 fietsers hiervan gebruiken en daarbij gemiddeld 17,6 kilometer per dag afleggen. Volgens Dieter Snauwaert, Bike to Work-coördinator bij de Fietsersbond, is dat een teken dat er steeds meer mensen de fiets van stal halen voor woonwerkverkeer: “Nieuwe ontwikkelingen als de elektrische fiets, de fietsvergoeding, verbeterde fietskleding en -infrastructuur zullen de fiets verder stimuleren.”

De positieve evolutie is volgens jobat niet toevallig, want volgens een onderzoek waarover cycling.be al eerder rapporteerde (zie link hiernaast en hieronder) zijn fietsers gelukkiger dan mensen die met het openbaar vervoer of de auto naar het werk gaan.