Deel dit artikel:

Stybar: ‘Wil crossen in kerstperiode’

Zdenek Stybar ging voor het novembernummer van cycling.be magazine fietsen met Erwin Vervecken. En daar had hij het niet alleen over zijn succesvolle wegcampagne, maar ook over zijn wens om nog te crossen.

Je kondigde eerder al aan dat crossen er dit jaar niet in zit.

“Ik wilde eerst een paar crossen doen als verlengstuk op mijn wegcampagne, maar dat heb ik laten varen. Het wegseizoen is lang en zwaar geweest en ik had wat dingen te regelen zodat ik dat heb laten schieten. Nu speel ik met het idee om toch een paar crossen mee te pikken in de kerstperiode. We zijn op stage tot 19 december en daarna vertrek ik voor kerst naar Tsjechië. Tussen kerst en Nieuwjaar overweeg ik om toch een paar crossen te rijden. Ik moet het nog bespreken met mijn trainer en ploeg, maar zelf zou ik nog eens graag mijn voeten in de modder zetten. Eens kijken wat ik nog waard ben tegen het jonge geweld van Van Aert en Van der Poel.”

Is het WK dan een optie?

“Ik zou het opnieuw doen mocht het in Hoogerheide of Tabor doorgaan, maar Zolder is een specifiek technisch parcours waar ik me nooit echt goed heb gevoeld, dus dat is geen optie. Maar niets belet me om de volgende jaren nog eens een wereldkampioenschap cross mee te pikken. Ik bekijk het van jaar tot jaar …”

Lees het volledige interview in het novembernummer, nu in de winkel! Of registreer je op Blendle en lees het artikel HIER online.