Deel dit artikel:

Studenten van TU Delft printen eigenwijze fiets

Enkele studenten van de Technische Universiteit Delft zijn erin geslaagd om een fiets uit een 3D-printer te doen rollen. De Arc Bicycle bestaat uit een stalen constructie die met een robotarm geassembleerd is.

In slechts drie maanden tijd hebben de studenten van de TU Delft het netframe van de Arc Bicycle ontworpen. Daarna speelden ze het ontwerp door naar MX3D, een R&D-bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerd 3D printen.

Robotarm

De Arc Bicycle is het resultaat van vakkundig gelaste stukken staal door middel van een robotarm. Het is de eerste fiets die volgens deze vorm van 3D printen werd gemaakt. Allemaal heel mooi en speciaal, maar rijdt hij ook?

Hoog gewicht

Ja, je kunt tochtjes maken op de Arc Bicycle zonder dat hij ineenstuikt zonder reden. Kijk maar naar het filmpje waarop een student er een testritje mee maakt. Zien we binnenkort enkel nog Arc Bicycles door Amsterdam flitsen in plaats van Hollandse fietsen? Waarschijnlijk niet, dit model weegt namelijk 19,4 kg. Dat is toch iets te zwaar om over elk pittoresk brugje te hijsen.