Deel dit artikel:

Stockverkoop profploegen groot succes

Je kon de voorbije twee dagen over de koppen lopen op de stockverkoop van het Quick Step Cycling Team en Omega Pharma-Lotto. Fietsen, kledij en accessoires gingen er tegen spotprijzen over de toonbank.


Op drie uur tijd was de stock van Omega Pharma-Lotto bijna volledig leeggeplunderd. (foto belga)
Quick Step beet op Allerheiligen de spits af in het Kennedy Hotel in Kortrijk. Naast fiets- en vrijetijdskledij waren er voor het eerst ook teamfietsen te koop tegen kortingen tot 70%.

Een dag later ging de stockverkoop van Omega Pharma-Lotto door bij Belgian Cycling Company in Waregem.  “Al om 7.10 uur stonden fans hier aan te schuiven’, zegt general manager Geert Coeman in Het Nieuwsblad. Met de opbrengst van de uitverkoop worden de komende trainingskampen voor renners gefinancierd.

“Toen de deuren om 9.00 uur open gingen, stond het volk al tot op de straat. Geen wonder dat de wielergadgets de deur uit vlogen. Tegen de middag waren de belangrijkste zaken aan de man gebracht, inclusief fietsen”.

“Een reservefiets verkochten we voor 2.300 euro, een koersfiets mocht weg voor 2.000 euro en een thuisfiets voor 1.750 euro. Spotprijsjes als je weet dat het om origineel materiaal gaat”, aldus Coeman.

De ploegmedewerkers begonnen twee uur vroeger dan gepland aan de opruiming. “Wat overblijft is vooral zomerkledij. Het overgebleven materiaal zal een gepaste bestemming krijgen. Zo denken we aan scholen, die geregeld zaken nodig hebben of verenigingen die op zoek zijn naar leuke tombolaprijzen.”