Deel dit artikel:

Stevens blijft Crelan-Fristads en 777 trouw tot 2025

Het Duitse fietsenbedrijf Stevens verlengt zijn samenwerking met de Belgische veldritploegen Crelan-Fristads en 777. Bij die eerste komen dit seizoen onder meer Sanne Cant, Laurens Sweeck, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge in actie, bij die laatste zijn dat bijvoorbeeld Annemarie Worst en Anna Kay.

Crelan-Fristads

Crelan-Fristads, dat zowel een mannen- als vrouwenteam vertegenwoordigt in de cyclocross, blijft trouw aan zijn fietsensponsor. Bij de vrouwenploeg blijft drievoudig wereldkampioen Sanne Cant uiteraard het uithangbord, al wordt ze wel bijgestaan door een ambitieus team, met onder meer een sterke Yara Kastelijn en Marion Norbert Riberolle. Het is ook afwachten wat de talentvolle Julie De Wilde kan presteren in de cross. De nog maar 19-jarige toonde al veel potentieel op de weg. Zo strijdt ze zaterdagnacht voor de regenboogtrui bij de beloften. Opvallend, die strijd bij de beloften wordt in dezelfde wedstrijd gevoerd als bij de elite-vrouwen. Geen aparte wedstrijd dus.

De mannenploeg van Crelan-Fristads kent met de wereldkampioen bij de beloften, Joran Wyseure, en Belgisch kampioen bij de beloften, Emiel Verstrynge, twee inkomende toptransfers. Wyseure debuteert dit weekend in Beringen voor zijn nieuwe ploeg. Hij zal komende winter een mix van beloften- en profcrossen afwerken. Laurens Sweeck, ook hij is nieuw in de ploeg, debuteerde dit seizoen met een knappe derde plaats in de Poldercross.

Ze rijden dit seizoen opnieuw met de Stevens Super Prestige, uitgerust met Shimano Dura-Ace Di2, DT Swiss-wielen, FMB-tubes, Deda-accessoires en Selle Italia-zadel.

777

Ook Annemarie Worst zal de komende jaren op een Stevens-fiets blijven rondrijden. Haar team, 777, verwelkomt wel een nieuwe renster. Naast de Nederlandse dames Aniek Van Alphen, Inge van der Heijden en Annemarie Worst, zal Anna Kay rondrijden in de rode kleuren van 777.