Deel dit artikel:

Steurs en Fojtik winnen Crocodile Trophy

Onze landgenote Karen Steurs en de Tsjech Ondrej Fojtik zijn de eindwinnaars van de Crocodile Trophy, een tiendaagse mountainbikewedstrijd van 1200 km door de outback van Australië.


De Crocodile Trophy is afgelopen: gedaan met ‘stofzuigen’. (foto Crocodile Trophy)
De eindzege stelden Steurs en Fojtik woensdag eigenlijk al veilig. Donderdag, in de korte (48 km) slotrit naar Cape Tribulation, werden er geen tijdsopnames meer gedaan. Finishen was de boodschap en dat was uiteraard geen probleem.

In de eindstand heeft Steurs bijna een half uur voorsprong op de Australische Joanne Bennett. Een andere Australische, Naomi Hansen, had als derde al meer dan vier uur achterstand. Bij de mannen kleurde het podium Tsjechisch. Fojtik won met een voorsprong van 7’35” op Martin Horak. Tomas Trunschka werd derde op 10’20”.

Met Nicolas Vermeulen (5de) en Kris Hertsens (7de) eindigden er twee Belgen in de top-10. Hertsens won ook in de categorie Masters 1. In de categorie Masters 2 werd ex-wielerprof Eric Vanderaerden 7de. In het overall-klassement was de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix 39ste.