Deel dit artikel:

Steurs boekt tweede etappezege op rij

Kejval Lubos heeft voor de zesde opeenvolgende Tsjechische ritzege in de Crocodile Trophy gezorgd. Bij de vrouwen was onze landgenote Karen Steurs voor de tweede dag op rij de beste.


Lubos en Kozak, uitgeteld maar tevreden. (foto Crocodile Trophy)
Het werd een Tsjechische dubbelslag in de vlak stoffige rit dwars door de outback tot Mount Mulgrave Station. Lubos won voor zijn landgenoot Tomas Kozak. Onze landgenoot Benedikt De Vreese werd op meer dan 5 minuten derde.

De Tsjechen heersen in Australië, want een andere Tsjech, Ondrej Fojtik, blijft leider in het algemene klassement. Fojtik leidt voor zijn landgenoten Tomas Trunschka en Martin Horak.

Onze landgenoot Nic Vermeulen probeerde zich in dat Tsjechisch geweld te mengen, maar telkens hij probeerde aan te vallen, zat er een Tsjech in zien wiel en ging het feest niet door. Vermeulen staat vierde in het klassement.

Eric Vanderaerden werd zondag 18de op net geen 10 minuten.

Bij de vrouwen boekte Karen Steurs haar tweede dagsucces op rij. Ze reed samen met Jo Bennett over de meet en kon dus geen tijd terugpakken op haar Australische concurrente, die nog altijd meer dan een minuut voorsprong heeft in de stand.