Deel dit artikel:

Sterven in Castelli

In België hebben we de Gran Fondo Eddy Merckx, maar deze GF is nog iets indrukwekkender. Op 11 en 12 juni kan je de 24 Uren van Castelli rijden.

De 24 Uren van Castelli vinden plaats in en rond Feltre en zijn niet voor beginners. De organisatie hanteert dezelfde principes als bij de bekende 24 uren autowedstrijden: de ploegen starten met minstens acht renners en wisselen om de zoveel uren van renner.

De wedstrijd start op 11 juni om 10 uur en eindigt een dag later op hetzelfde tijdstip. De deelnemers leggen in die tijd (samen) 1.850 km af. Aan deelname hangt een prijskaartje van 450 euro vast per team. Die ploeg bestaat uit acht tot twaalf renners. Inschrijven kan tot en met 31 mei.

Wie met pech te maken krijgt, zal zijn banden zelf moeten vervangen. Ook andere technische mankementen moet het team zelf oplossen.

Een helm is verplicht, evenals lichten van 21.00 uur tot 6.00 uur.

De 24 Uren van Castelli zijn een doodstrijd, maar er hangen ook prijzen vast aan de prestatie. Zo krijgt het eerste team een prijs, net als het eerste vrouwelijke team. Ook het jongste en oudste team valt in de bloemetjes. Let op: jongeren onder de zestien moeten een schriftelijke verklaring hebben van hun ouders.Bekijk het reclamespotje van de 24 Uren van Castelli: