Deel dit artikel:

Sterrenchef Luc Bellings rijdt Cape Epic

De Hasseltse topchef Luc Bellings van het tweesterrenrestaurant 'Aan Tafel bij Luc Bellings' neemt tussen 23 en 30 maart deel aan de mountainbiketocht Cape Epic. Hij start naast grootheden Nino Schurter en José Antonio Hermida.

De 49-jarige Bellings zal samen met voormalig Belgisch kampioen duatlon en triatlon Danny Simons aan de start staan. Het duo is een van de 500 gelukkige koppels die geloot werden om deel te nemen. Daarnaast zullen ook nog 100 genodigde duo’s starten in deze mythische wedstrijd.

 

“Het is eigenlijk Sven Nys die tijdens een bezoek aan mijn restaurant het idee opperde om na het WK in Hoogerheide zijn loopbaan, samen met Sven Vanthourenhout af te sluiten met een deelname aan de Cape Epic“, vertelt Bellings.

 

“Ik zou met hen meegaan, maar Sven heeft zijn carrière verlengd. Omdat ik gefascineerd ben door de wielersport bleef mijn idee wel hangen. Samen met Danny ben ik hard beginnen trainen. Nu ik 14 kilogram lichter ben, mikken we toch op een top-15 bij de masters en de top-100 in het algemeen”, maakt de chef zijn ambities duidelijk.

 

15.000 HOOGTEMETERS

Maar Bellings rijdt nog een koers binnen de koers. Topchef David Higgs, de absolute nummer één van Zuid-Afrika, doet eveneens mee. “Die man, die tot de honderd beste chefs van de wereld behoort, kloppen op de fiets is mijn droom”, besluit Luc.

 

Het rittenschema van de Cape Epic voorziet acht etappes met in totaal 718 kilometer. Daarin zullen maar liefst 15.000 hoogtemeters moeten worden overwonnen. En dat over stoffige gravelwegen en slingertracks in de wouden. Deze combinatie maakt het de zwaarste MTB-wedstrijd ter wereld.

 

Die reputatie wordt ook weerspiegeld in het deelnemersveld. Grote bikers als Nino Schurter, José Antonio Hermida, Marco Aurelio Fontana en Roel Paulissen tekenen ook present.