Deel dit artikel:

Sterling is nieuwe tophelm van Rudy Project

Het helmengamma van Rudy Project werd uitgebreid met het model Sterling. Binnen het gamma is de Sterling het nieuwe topmodel.


Wat bij deze helm meteen opvalt zijn de vrij grote verluchtingsgaten. De 18 langwerpige openingen zijn zo geplaatst dat ze de lucht vloeiend in, door, en uit de helm laat stromen. Op die manier wordt er rond het hoofd een optimale verluchting gegarandeerd.

Bij een crashimpact verhindert het in de helmschaal geïntegreerde lichtmetalen Impact Protection Grid systeem het uit elkaar spatten van de helm. De helmstructuur is met een dubbele In-Mold technologie gemaakt en vernuftig gevormd om er makkelijk een bril op te kunnen plaatsen.

Dankzij het in drie posities af te stellen non-slip systeem heeft deze Sterling helm een perfecte pasvorm. Ook draagt de nieuwe snel en juist afstelbare helmgesp bij tot een beter draagcomfort.

De Rudy Project Sterling helm is verkrijgbaar met of zonder anti-insectennet en twee types demonteerbare non-allergenic en anti-sweat binnenmaterialen. Om ze een regelmatige wasbeurt te geven is deze binnenstof makkelijk verwijderbaar.

Een Rudy Project Sterling helm weegt slechts 230 gram en is er in de maten S/M (54/58) en L (58/61). De beschikbare matte of blinkende kleuren titanium, zilver, wit en zwart zijn er in combinatie met rode, blauwe of zilveren kleuraccenten. De adviesverkoopprijs is vanaf 139,90 euro