Deel dit artikel:

Sterke Belgen voor Baloise Belgium Tour

Op 15 juni gaat de Baloise Belgium Tour van start. Aan de startlijn in Merelbeke staan o.a. 7 WorldTour-teams. Onder de bevestigde deelnemers zijn al een resem sterke Belgen als Lampaert, Campenaerts, De Lie en De Bondt.

21 teams

Met Bora Hansgrohe, Intermarché Wanty Gobert, Israel Premiertech, Lotto Soudal, Quickstep Alphavinyl, Team DSM en Trek Segafredo zijn de WorldTour-ploegen die deelnemen aan de Baloise Belgium Tour met 7. Zij worden in het peloton vervoegt door drie Belgische ProContinentale ploegen Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen Baloise en Bingoal Pauwels Sauzen en vier Belgische continentale ploegen: Baloise Trek Lions, Pauwels Sauzen-Bingoal, Minerva en Tarteletto. Daarnaast dingen ook B&B Hotels P/B KTM, Arkea-Samsic, Uno-X, Beat Cycling, Volkerwessels, Geofco-Doltcini-Velo.com en Bolton Equities Black Spoke mee naar de overwinning in de vijfdaagse Belgische rittenkoers.

Aantrekkelijke Belgische deelnemers

Op de deelnemerslijst prijken nu al een aantal aantrekkelijke Belgische renners. Zo is het bij Quickstep Alphavinyl – zonder Evenepoel, winnaar van de laatstse twee edities – uitkijken naar Yves Lampaert. Bij Lotto Soudal zijn Victor Campenaerts, Florian Vermeersch en Tim Wellens de namen om naar uit te kijken, en dan moeten we zeker ook spurtbom in vorm Arnaud De Lie niet vergeten. Hij krijgt met het gouden duo Jakobsen en Morkov stevige concurrentie in de sprints. Bij Alpecin-Fenix is het dan weer uitkijken naar Gianni Vermeersch en recente Giro-ritwinnaar Dries De Bondt.

Belgische staalkaart in 5 ritten

De Baloise Belgium Tour schotelt tussen woensdag 15 juni en zondag 19 juni een handvol ritten voor die het beste van de Belgische parcoursen balt. Geaccidenteerd Vlaams parcours op dag 1 tussen Merelbeke en Maarkedal, een vlakke rit tussen Beveren en Knokke-Heist de dag erna. Vervolgens is er een korte tijdrit in Scherpenheuvel-Zichem. Op zaterdag is er een Ardennenparcours in en rondom Durbuy. Finishen doet de Belgische ronde in Beringen.
Ex-profrenners Ludo Dierckxsens en Ludivine Henrion verkenden het parcours al eens en stellen in een reeks videos de Baloise Belgium Tour rit voor rit voor.

https://www.sport.be/baloisebelgiumtour/2022/nl/nieuws/article.html?Article_ID=890188

Meer info

Alle informatie en recente nieuwtjes verneemt u via ons of via de website van de Baloise Belgium Tour.