Deel dit artikel:

Steegmans vs recreanten in Zolder

Zaterdag om 15u wordt het startschot gegeven van de eerste Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder. Onder andere Gert Steegmans, Jean-Marie Pfaff, Helmut Lotti en Jan Boyen zullen van de partij zijn.


Jan Boyen, op de Paralympics nog goed voor brons, zal de 24u in zijn eentje vol maken. (foto belga)
Geen geluiden van ronkende motoren komend weekend in Zolder. Op het circuit vindt namelijk voor de eerste maal een recreatieve aflossingsproef over 24 uren plaats voor wielerliefhebbers in groepsverband.

Onder de meer dan 600 deelnemers (gegroepeerd in ongeveer 120 ploegen) bevinden zich ook heel wat toppers en BV’s. Gert Steegmans treedt aan namens het Make a wish team en voor het UNICEF team verschijnen onder andere ambassadeurs Helmut Lotti en Dixie Dansercoer, meter Virginie Claes, vijfvoudig wereldkampioen Georges Jobé en Jean-Marie Pfaff aan de start.

Landbouwkrediet vaardigt een profploeg af naar Zolder en ook Sébastien Rosseler (Quick-Step), Wilfried Cretskens (Quick-Step), Maarten Wijnants (Quick-Step), Christophe Brandt (Silence-Lotto), Johan Vansummeren (Silence-Lotto) en de ex-profs Nico Mattan en Erwin Thijs zullen erbij zijn.
 
Liefst negen renners gaan de uitdaging aan om de 24u op hun eentje rond te maken. Onder hen vinden we Jan Boyen, de enige Belgische medaillewinnaar tijdens de Paralympische Olympische Spelen in Peking.

Onder de 120 ploegen zijn er ook ook 7 gemengde teams, drie teams met enkel dames en 4 tandems met een slechtziende in het team. Op dit ogenblik is de jongste deelnemer 16 jaar oud en de oudste 72.

Maar ook Circuit Zolder zelf laat zich niet onbetuigd. Er is natuurlijk de volledig nieuwe lichtinstallatie die bij deze gelegenheid boven het doopvont gehouden wordt, maar de medewerkers van het circuit zullen ook zelf op de piste verschijnen, met als aanvoerder verantwoordelijke Roger Dejaeghere.

Het spreekt voor zich dat het Circuit de Spa-Francorchamps dan ook van de partij dient te zijn. Onder meer Vincent Vosse en Vincent Radermecker, beide toppers uit onze vaderlandse circuitracerij, voeren het team aan.

De autosector is overigens goed vertegenwoordigd in de Eco Automotive Challenge (een initiatief van Effective Media). Onder andere Lexus, Ford, ALD Automotive, PK Racing, R. Maes & Zoon (met de jonge Ruben Maes die recent de Menzo 24 Hours of Zolder voor … wagens won) zijn van de partij

Ridley Bikes, het fietsenmerk van de Silence-Lotto wielerploeg, zal ook sterk vertegenwoordigd zijn, onder meer met de meervoudige winaars van de 24 Hours of Zolder Anthony Kumpen en Bert Longin.