Deel dit artikel:

Sram neemt Zipp over

SRAM heeft het Amerikaanse Zipp overgenomen. Zipp is vooral bekend van de aerodynamische carbon velgen en kan met haar hoogstaande technologische kennis en fabricagemethoden het laatste puzzelstukje zijn binnen de SRAM gelederen.


Zipp
Naast de mountainbike en wegrace componenten onder eigen naam, veringscomponenten onder het RockShox label, de remmen van Avid en de cranks, sturen, stuur- en zadelpennen van Truvativ, zal SRAM met Zipp ook de beschikking krijgen over hoogstaande carbon technologie.

Met de overname kan Zipp haar technologische kennis op een bredere basis uitbouwen en een grotere afzetmarkt creëren. Zoals bij eerdere overnames zal ook in dit geval de identiteit van Zipp behouden blijven en als zelfstandig onderdeel binnen SRAM opereren.

In beide organisaties vinden voorlopig geen veranderingen plaats. Stan Day, CEO SRAM. “Zipp is een sterk bedrijf en een alom gerespecteerd merk. Tevens beschikt het over een geavanceerde technologie en een geweldige productielocatie.We zijn ervan overtuigd dat de twee bedrijven samen een uitstekende synergie opleveren met een groeiende range aan producten voor onze klanten tot gevolg.”