Deel dit artikel:

SRAM bouwt mee aan fietsinfrastructuur

Het SRAM Cycling Fonds gaat 150.000 euro schenken aan de European Cyclists' Federation (ECF). Het geld zal gebruikt worden om in de Europese Commissie te lobbyen voor een betere fietsinfrastructuur.

De ECF werd in 1983 opgericht door twaalf verenigingen van fietsgebruikers. Momenteel telt de federatie 56 leden in 38 landen. Volgens Secretaris-Generaal Bernhard Ensink zal de gift van SRAM er toe bijdragen om de Europese politieke leiders te overtuigen van het belang van de fiets als onderdeel van transport, recreatie en toerisme.

SRAM-baas Stan Day: “De ECF heeft zijn toewijding en leiderschap aangetoond in het lobbyen voor betere fietsinfrastructuur in Europa. Het SRAM Cycling Fonds is blij dat het met deze giften hiertoe kan bijdragen.

Eerder schonk het SRAM Cycling Fonds, dat eind september vorig jaar opgericht werd, al hetzelfde bedrag aan ‘Safe Routes to School National Partnership’, ‘International Mountain Bicycling Association’ en ‘Bikes Belong Coalition’ en 300.0000 euro aan ‘League of American Bicyclists and Thunderhead Alliance for Biking and Walking’. 

In de komende vijf jaren plant het Fonds nog 7.500.000 euro toe te kennen aan verenigingen die ijveren voor een betere fietsinfrastructuur en -veiligheid.

Meer info over het SRAM Cycling Fonds op www.sramcyclingfund.org